TV: Jerzy Popieluzsko: Sloboda vovnútri nás

455

 

Varšavský kaplán. Má odvahu slúžiť omše štrajkujúcim odborárom Solidarity. Nezastraší ho ani zavedenie stanného práva v decembri 1981. Navštevuje odsúdených, organizuje materiálnu pomoc pre prepustených z práce. Komunisti ho nazvú „Savonarolom antikomunizmu“. Jeho vzorom je sv. Maximilián Kolbe.

Umučený a zavraždený komunistickou tajnou políciou. Jerzy Popieluszko.

Počas povinnej vojenskej služby ho prichytia s ružencom v ruke a prikážu mu, pošliapať ho. Odmietne. Zbijú ho a uväznia. Po tejto udalosti biskupovi Kraszsewskému povie:„Ako je sladko trpieť za Krista“.  Dňa 19. októbra sme slávili jeho spomienku. 

http://www.postoy.sk/Jerzy_Popieluszko_knaz_Solidarity

Drahý Anton Selecký,

The media „Popieluszko – sloboda vnútri nás“ could not be published on Gloria.tv because of possible copyright issues. If you think that this does not apply in your case, please contact us.

Boh Vás žehnaj
Gloria.tv tím

Preklad: Film Popieluszko – sloboda vnútri nás“ nemôže byť publikovaný na TV GLORIA, kvôli autorským právam.

Am 30.10.2012 15:26, schrieb noreplay@gloria.tv:

Indicated: Anton Selecký
Language: slovenčina

Dobrý deň poslali ste mi odkaz, že film Popieluszko nemôže byť na Gloria TV ohľadne autorských práv.
Viem, že filmy podliehajú autorským právam. Sám točím filmy a dávam ich na Gloriu. Nenárokujem si na autorské práva, lebo som presvedčený, že človek má šíriť Evanjelium bezplatne. Popieluszko je hodnotný film, jednak historicky a jednak duchovne,. Je to obrovský príklad. Mnohí sa o ňom vôbec nedozvedia, pretože žiadna TV ho neodvysiela – teda nekúpi práve z vyššie uvedených dôvodov. Ak Popieluszko na webe nebude, ok, ale veľa ľudí nebude mať možnosť ho vidieť, a možno nedostanú do svojho života taký veľký duchovný impulz.
Viem že filmy sú drahé – pretože sám ich točím. Ale nie som obchodník s filmami, tie sú myslím na to, aby splnili svoje poslanie. Anton Selecký