Aktuálne: Kto financuje feministické škandály? a i.

613

Nedávno Agentúra Reuters na objednávku nafotila spílenie kríža v Kijeve ukrajinskou feministkou. Inna Ševčenková (na obr.) tak urobila vraj na protest proti uväzneniu svojich kolegýň zo skupiny  Pussy Riot.

 

 

 

 

Znova sa ukazuje, že tieto „protestné“ a „demokratizačné“ trendy sú vo východných krajinách platené ako tzv. piate kolóny, ktoré majú vyvolávať dojem, že v Rusku, Ukrajine či Bielorusku a inde treba „bojovať“ o demokraciu – proti „totalitným praktikám“.

V súčasnosti sú však tieto rafinované západné pokusy už veľmi priehľadné – či  uspejú alebo nie, záleží len a len na bdelosti  médií a občanov.   (as)

 

************************************************************************************

FEMEN: skutečně skandální odhalení

Reportérka jednoho z ukrajinských televizních kanálů usvědčila hnutí FEMEN.

Tato dívka vstoupila do řad zmíněné organizace údajně proto, že ji nadchly její ideje, osobně se účastnila topless-akcí a vše natáčela skrytou kamerou.

Jak vyšlo najevo, jde členkám organizace pouze o PR a peníze, které dostávají ze západní Evropy a USA.

 


Aby podstatu FEMEN odhalila pro veřejnost, musela se mladá novinářka podrobit aktu sebeobětování, musela se stát účastnicí jejich topless akce. Po několik týdnů ji učili profesionálnímu PR – agresívnímu způsobu chování, umění získávat pozornost novinářů tím, že ze sebe bude dělat nevinnou oběť. Nejdůležitější ale je obnažovat před objektivy svou hruď.

Topless debut se odehrál v Paříži, kde členky FEMEN nedávno otevřely svou novou kancelář. Několik dívek tam uspořádalo manifestaci ve svém tradičním stylu, to znamená, že obnažily svou hruď před islámským kulturním střediskem. Jak tvrdí novinářka, doslova na kůži pocítila nenávist lidí, jejichž náboženské city dívky záměrně urážely: Akce se pořádá v blízkosti islámského kulturního střediska. A cítíme, že lidé jsou připraveni roztrhat nás na kusy. Před zúčtováním nás zachraňují jen objektivy kolegů.

Cestu do Paříže zaplatilo novinářce hnutí FEMEN. Letenka, pokoj v hotelu, taxi a jídlo – celkem tisíc eur za jeden den na každou dívku během podobných akcí, nákup oblečení, služby vizážistů a stylistů nepočítaje.

Kromě toho vyšlo najevo, že aktivistky FEMEN dostávají plat – nejméně tisíc dolarů měsíčně, což je téměř třikrát víc než průměrný plat na Ukrajině. Kromě toho pak vydržování kanceláří v Kyjevě – 2,5 tisíce dolarů měsíčně a nedávno otevřené kanceláře v Paříži – dalších několik tisíc eur měsíčně.

Kdo tak štědře financuje toto hnutí a kdo je tím sponzorem, který dává dívkám pokyny, na koho by se měly vrhnout nahoře bez, to je skryto za sedmery zámky. Můžeme se o tom jen dohadovat. Novinářka předpokládá, že jsou to lidé, které nejčastěji vídáme ve společnosti FEMEN. Německý multimilionář Helmut Haier, německá byznys dáma Beat Shoberová a americký byznysmen Jed Sanden. Posledního z nich pokládá za sponzora FEMEN i Wikipedie.

http://www.zvedavec.org/komentare/2012/09/5121-femen-skutecne-skandalni-odhaleni.htm

 

Klaus: Blíží se konec demokracie a národního státu

Nové snahy o federalizaci Evropské unie jsou podle prezidenta Václava Klause „konečnou fází“ zániku demokracie a národního státu.
23.září 2012 – 12:03
Vávlav Klaus to řekl v rozhovoru s britským listem The Sunday Telegraph.“Musíme se zamyslet nad tím, jak obnovit naši státnost a naši suverenitu. To je ve federaci nemožné. EU by se měla vydat opačným směrem,“ nechal se slyšet český prezident.

Boj o ruskú mešitu vyhrali kresťania

Moskva nebude mať ďalšiu mešitu. Obyvatelia sa báli prílevu moslimov.

MOSKVA, PRAHA. Nová mešita v severozápadnej časti Moskvy nebude stáť. Rozhodla o tom moskovská radnica po tom, čo obyvatelia štvrte Mitino intenzívne demonštrovali proti stavbe. Obávali sa podľa vlastných slov „nekontrolovateľného prílevu moslimov do ich štvrte“.

V Moskve v posledných rokoch prudko pribúda ľudí vyznávajúcich islam. V súčasnosti sa odhaduje, že v 12­-miliónovej metropole žijú najmenej dva milióny moslimov. Štyri mešity v Moskve im nestačia.

Preto minulý mesiac predstaviteľ islamu v krajine Ravil Gajnutdin navrhol, aby v každej štvrti bola postavená jedna mešita, lebo moslimovia sú rovnako ako kresťania občanmi Ruska a majú  ústavou  zaručený nárok na slobodu vyznania.

http://www.sme.sk/c/6543264/boj-o-rusku-mesitu-vyhrali-krestania.html

 

Vládnu svetu ilumináti?

Svetu vládne úzka skupina ľudí, ktorá má absolútnu moc a riadi nielen hospodárstvo, obchod a médiá, ale sa snaží o nastolenie diktatúry. Zbavuje sa nepohodlných, ovplyvňuje chod dejín.

Patrí jej americký prezident Barack Obama, rapper Jay-Z a ich obeťou boli nielen bojovník proti rasizmu Martin Luther King, ale aj americký exprezident John F. Kennedy či popová ikona Michael Jackson. Blud? Pravda? Konšpirátorom a fanúšikom senzácií dnes doba praje. Aj vďaka internetu a rýchlosti šírenia, často, nepodložených informácií.

 

Na americkej jednodolárovke je vraj vševidiace oko iluminátovNa americkej jednodolárovke je vraj vševidiace oko iluminátov

Chod dejín v rukách skupinky?

O tragickom 11. septembri 2001 sa toho už popísalo veľmi veľa. Spisovateľ David R. Griffin pred časom ako jeden z prvých upútal svojou knihou o padnutých newyorských Dvojičkách (WTC). Ako sám napísal, cieľom jeho knihy nebolo presvedčiť čitateľa o svoje pravde, ale nastoliť otázky a poukázať na nezrovnalosti nielen pri vyšetrovaní celého prípadu, ale aj o spôsobe informovania amerických politických elít a médií. 

http://www.aktuality.sk/clanok/213125/vladnu-svetu-iluminati/

Slovenskí rodičia vyhrali: Čonkovcom vrátil britský súd ich deti!

Súd vo Veľkej Británii rozhodol, že deti Čonkovcov, ktorí odišli do Británie za prácou, sa môžu vrátiť na Slovensko.

Britské sociálne úrady slovenským Rómom zobrali štyri deti, pretože ich rodičia sa ocitli v núdzi bez práce. Foto: TV JOJ

 „Ideme domov. Vyhrali sme,“ oznámila podľa sme.sk Veronika Čonková po skončení dnešného súdneho procesu vo Veľkej Británii.

Veronika Čonková a Miroslav Goroľ odišli do Británie spolu so štyrmi deťmi za prácou. Piate sa im narodilo už v Británii. Prácu sa im nepodarilo zohnať, a tak zasiahli britské sociálne úrady, ktoré im deti zobrali. Na ich prípad upozornila televízia Joj, vďaka čomu sa začalo angažovať aj Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Čonková hovorí, že najskôr prídu deti.

http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/britsky-sud-vratil-conkovej-deti-slovensko-docasne-pojdu-do-domova.html

*************************************************************************************

Pozvánka na výročnú púť: pútnické miesto Živčák (Turzovka) 20. a 21.okt.2012

Sobota(20.10.):

17.10h. sv.omša v Korni

19.30h. Krížovácesta od Turzovky

21.00h. sv.omša v kaplnke a nočná  adorácia

Nedeľa(21.10.):

6.00h. sv.omša

8.00h. Krížová cesta

10.30h. Mariánske večeradlo

12.00h. Sláv.sv.omša  –Vdp. Mons. L.  Stromček gen.vikár  žil.biskupa

Sviatosti zmierenia:

sobota 20.00-24.00h.

Nedeľa: 6.00h.-12.00h.

Autobusová doprava: v nedeľu (21.10.) z Korne

od školy a späť.                                                          RKFÚ Korňa

*********************************************************************************

 

 

V USA povolili neomezené zadržování lidí „podezřelých z terorismu“

Americká odvolací soudkyně dočasně povolila prosazování zákona NDAA, který dovoluje neomezené zadržování lidí podezřelých z terorismu.

Infomovala o tom agentura AP. Další argumenty si soud vyslechne 28. září.

Soudkyně Katherine Forrestová minulý týden prohlísila, že vláda už má víc než dostatečné pravomoci na zadržování teroristů a každého, kdo je podezřelý z napomáhání teroristům i bez dalšího velmi volně napsaného zákona. Vláda tvrdí, že zdržování zákona je hrozba pro protiteroristické snahy v zámoří.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1059

 

Zobuď sa Poľsko – II. celoštátny pochod na obranu katolíckej TV TRWAM

Dňa 29. septembra sa v Poľsku koná celoštátna manifestácia ZOBUĎ SA POĽSKO, pod záštitou katolíckej televízie TV TRWAM.  Ide o obranu slobodných médií, proti predĺženiu veku odchodu do dôchodku, ako aj antirodinnej politiky štátu

„Obudź się Polsko” – II.  Ogólnopolski Marsz w obronie TV Trwam

29 września ulicami Warszawy przejdzie II Ogólnopolski Marsz w obronie wolnych mediów i TV Trwam, której KRRiT nie przyznała miejsca na multipleksie. Manifestacja pod hasłem „Obudź się Polsko” jest także wyrazem sprzeciwu wobec działań podejmowanych przez rząd: wydłużania wieku emerytalnego, podnoszeniu podatków i polityki antyrodzinnej.

http://www.radiomaryja.pl/informacje/obudz-sie-polsko-ii-ogolnopolski-marsz-w-obronie-tv-trwam/

 

Vatikánska Iustitia et pax vo vleku globalizátorov?

 Prečo rada „Iustitia et Pax“ vytiahla zo všetkých pozitívnych ideí encykliky „Caritas in Veritate“ práve tú jedinú nepoužiteľnú, zostáva nepochopiteľné. Komentár Christofa T. Zeller-Zellenberga

 Viedeň, 22.9.2012 (kath.net) 015 226 – V nemeckej bankovej metropole Frankfurt sa konala 19. septembra konferencia Zväzu katolíckych podnikateľov (BKU) pri príležitosti prezentácie dokumentu Pápežskej rady pre spravodlivosť a pokoj (Iustitia et Pax) s názvom:

 Za reformu medzinárodného finančného systému v súvislosti s verejným orgánom s univerzálnou kompetenciou

(„Towards Reforming the International Financial and Monetary Systems in the Context of Global Public Authority“).

Na konferencii sa osobne zúčastnil aj predseda rady „Iustitia et Pax“, kardinál Peter Turkson.

Už pri prvých vystúpeniach vyše 32 významných prednášajúcich bolo jasné, že „Iustitia et Pax“ sa zasa raz minula témou. Aj keď sa niektorí vyslovili za vytvorenie novej globálnej rady pre reguláciu, ako to pápežská rada žiada, tak väčšina prítomných na to hľadela nanajvýš skepticky.

Medzi hosťami boli predsedovia nemeckej spolkovej banky, Thiele a Dombret, podpredseda „Goldman Sachsu“, Lord Griffith, bývalý čílsky minister financií Aninat, Beatrice Weder di Mauro, bývalá členka Rady múdrych nemeckej vlády a dnes Univerzity v Mainzi, Prof. Kirchner z Wittenberského centra pre globálnu etiku a mnohí ďalší.

Kardinál Turkson musel ako reakciu na toto odmietnutie výslovne zdôrazniť, že dokument jeho rady nie je požiadavkou, ale ideou na diskusiu, ktorú možno vždy odmietnuť.

Mnohí experti poukazovali na už existujúce inštitúcie ako OSN, MMF, Svetová banka, G20, Bazilejská komisia a mnohé iné. Všetky poskytujú svoj prínos a majú aj svoje slabosti. Pridať k nim ďalšiu inštitúciu dokonca so zákonodarnou kompetenciou, by nebol kvalitatívny zisk, ale rozhodne ďalšia byrokracia a zbytočná horlivosť v smere ďalšej regulácie.

Prečo sa zo všetkých pozitívnych ideí encykliky „Caritas in Veritate“ pápeža Benedikta XVI. vytiahla práve tá jediná nepoužiteľná a nafúkla sa na celý dokument, zostáva nepochopiteľným. Pravdepodobné je, hlavnú účasť na tom, aby sa táto idea vôbec do encykliky dostala, mala „Iustitia et Pax“.

Lord Griffith zdôraznil, ako už nedávno uviedol slávny ekonóm Kenneth Rogoff v komentári pre Financial Times, že v súčasnosti máme priveľa regulovania a to musíme odbúrať v prospech niekoľkých transparentných a jasných pravidiel.

Už v minulosti bola „Iustitia et Pax“ viackrát nápadná témami, ktoré katolíckej sociálnej náuke, ktorú by mala vlastne zastupovať, nerobia dobrú službu.

Aj v tomto dokumente sa síce uvádzajú niektoré všeobecne známe slová o princípe subsidiarity alebo o individuálnej slobode, ale základný tón smeruje napriek tomu k intenzívnejšej regulácii a tým obmedzovaniu slobody jednotlivca, limitovaniu práv na miestnej a národnej úrovni v prospech globálnej svetovlády ako aj nových ideí o zdaňovaní namiesto odbúravaniu daňovej zaťaženosti.                      (-zg-)