Aktuálne: 11. september 2001, Izrael, Irán a vojna

255

Izrael zvažuje, že zaútočí na Irán za jeho jadrový program ešte pred novembrovými prezidentskými voľbami v USA.  Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (na obr.) spolu s ministrom obrany Ehudom Barakom sú však vraj takmer úplne rozhodnutí, že zaútočia na iránske jadrové zariadenia.

Nechce vraj čakať na rozhodnutie Spojených štátov. Obama sa snaží útok oddialiť, lebo by mohol vo voľbách stratiť. Naopak, vojenský zásah by mohol prihrať voličov na stranu jeho konkurenta Mitta Romneyho. Obamovi ľudia odmietajú ozbrojenú akciu, ktorá by teoreticky mohla vyústiť do tretej svetovej vojny, a preto stále nabádajú Jeruzalem, aby využil všetky diplomatické možnosti.

Informácie o možnom útoku kolujú médiami už dlhšie, tentoraz však podľa izraelských médií ide o zaručené správy a definitívne rozhodnutie o jesennom útoku môže padnúť do niekoľkých dní.

http://www.cas.sk/clanok/230232/izrael-vojna-s-iranom-sa-zacne-do-troch-mesiacov.html

************************************************************************************
Milí priatelia, azda si myslíte, že udalosti z 11. septembra 2001 a súčasná situácia spolu nesúvisia. Súvisia, a to veľmi  úzko.  O 11-tom septembri 2001 sme sa už dozvedeli z rôznych strán rôzne verzie. Jedno je ale isté. Tento jedenásty september odštartoval nebývalú vojenskú a kolonizačnú aktivitu USA smerom na východnú pologuľu sveta.

Nevedno, ako to dopadne v Sýrii, ale jasne sa už celé mesiace hovorí o útoku Izraela na Irán.  Dostali sme sa k dvom rozhovorom  amerických televíznych staníc  (FOX NEWS A NBC) v ktorých  americkí novinári dávajú horúce otázky iránskemu prezidentovi.  Všimnite si najmä arogantný tón  redaktora Fox News, stanice, ktorá je považovaná za hlavného dezinformátora a  mystifikátora vojen USA proti arabskému  – napokon a celému – svetu.  Treba si to pozrieť,  tak ako 11-ty september, pretože onedlho budeme počuť a čítať o – tak ako o sýrskom prezidentovi  Assadovi – o „zverskom diktárorovi a netvorovi alebo aj besnom psovi“  iránskom prezidentovi   Ahmadínedžádovi, ktorého zničenie bude predstavovať podľa USA pre svet „záchranu“.     Anton Selecký