Zasaďme sa za cirkevné sviatky!

408

Priatelia,

Na titulnej stranke SME vlavo http://www.sme.sk/,  je dalsia anketa ohladom rusenia cirkevnych sviatkov http://www.sme.sk/anketa_archiv.asp?pol=sme_hs

Druha je v Pravde :http://tema.pravda.sk/Tema/ktore-z-dni-pracovneho-pokoja-by-ste-zrusili-801.aspx

Pripada mi to ako ofenziva proti Cirkvi. Niekomu velmi zalezi, aby tieto nabozenske sviatky boli zrusene. 1. maj, 8. maj a napriklad aj 29. august nevadia NIKOMU?

Nezaprime Jezisa Krista a nezrieknime sa ani Sedembolestnej Panny Marie, patronky Slovenska. Oni nas za nasu vernost za odmenu budu chranit v tychto  tazkych casoch pre ludstvo a Cirkev. To Vam garantujem!!!

Myslime aj na Sv. Otca Benedikta XVI. a prosme v modlitbach nielen za neho, ale aj za tych, co ho zradzaju. Ak my nezradime Jezisa Krista a Sedembolestnu Pannu Mariu, Patronku Slovenska, ani oni nezradia nas! A Svaty Otec sa potesi!!

Staci iba kliknut v denniku SME na napis NIE, NEMALA a to nas nic nebude stat. Verim, ze uz coskoro sa tie percenta otocia v prospech Jezisa a Sedembolestnej. BOH potom aj na orodovanie Sedembolestnej MILOVANE SLOVENSKO POZEHNA! Bude Vas to stat len niekolko sekund, ale pokoj duse bude trvat ovela dlhsie. Tak DO TOHO SLOVENSKOOOOO, HEEEEJA, HEEEEJA HEJ, SLOVENSKO. SLOVENSKOOO…. Vsetci zajedno, ako proti Kanade, alebo Cechom…

Ukazme svetu, ze za Boha, Sedembolestnú a narod este bojovat vieme a aj budeme.

Mala by vláda zrušiť aj niektoré cirkevné sviatky?

Nie, nemala

44%

Áno, aspoň jeden

56%

Čítajte viac: http://www.sme.sk/anketa_archiv.asp?pol=sme_hs#ixzz1wTTxtm9T

Anton Čulen

Tlačová správa-AZN podporuje predsedníctvo ECAV a vyjadruje svoj nesúhlas z rušením cirkevných sviatkov

Aliancia za nedeľu – Slovensko o. z. vyjadruje podporu stanovisku predsedníctva Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ďalej ECAV) k medializovanému zámeru vlády SR zrušiť jeden cirkevný sviatok.

AZN rovnako ako ECAV považuje Veľký piatok za jeden z najvýznamnejších cirkevných sviatkov pre všetkých kresťanov nielen na Slovensku, ale aj vo svete. V tento deň sa veriaci v hojnom počte zúčastňujú na obradoch Veľkonočného trojdnia, kedy si pripomíname umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie nášho Pána Ježiša Krista.

Pre väčšinu veriacich RKC je rovnako neprijateľné a neakceptovateľné, aby vláda SR zrušila na žiadosť niektorých jednotlivých extrémistických zástancov bojového ateizmu, štátny sviatok Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, ktorú má Slovenský národ už stáročia vo veľkej úcte.

AZN oceňuje odvahu a statočnosť predstaviteľov ECAV v otázke obrany svojho cirkevného sviatku a považuje ho aj pre veriacich rímskokatolíckej cirkvi za hodný nasledovania.

Mgr. Anton Čulen,
Predseda AZN
www.azn.nawebe.net
E-mail: uskutocnujte.slovo@gmail.com

http://azn.nawebe.net/view.php?nazevclanku=tlacova-sprava-azn-podporuje-predsednictvo-ecav-a-vyjadruje-svoj-nesuhlas-z-rusenim-cirkevnych-sviatkov&cisloclanku=2012050006