Akcia, výpredaj, zľavy. Kričí to na vás v každom hypermarkete. Viete ale, čo kupujete? Avšak funguje to dokonale. Kupujúci sa vrhajú na regály, predbiehajú sa, navzájom sa informujú, telefonujú, zo schránok vyberajú tony papierových letákov. A vy si nakúpite aj to, čo nepotrebujete, alebo nakúpite plný kôš pochybných potravín. Myslíte si napríklad, že LIDL v Bratislave resp. na Slovensku sa rovná LIDL v Hainburgu resp. v Rakúsku? Prinášame vám video niekoľko liniek (z mnohých) na správy, ktoré upozorňujú na prechmaty v obchodoch, resp. o skutočnostiach, čo vlastne kupujete v hypermarketoch… Tak dobre, tak lacno.(?)
Párky za 20 korún mäso ani nevideli!
Máme na Slovensku kvalitné potraviny? Expert na túto oblasť, námestník riaditeľa Výskumného ústavu potravinárskeho Prof. Ing. Peter Šimko DrSc. tvrdí, že o kvalite rozhodujú reťazce a naše nízke platy.
http://www.aktuality.sk/clanok/196483/parky-za-20-korun-maso-ani-nevideli/
Inšpektori odhalili vo Svidníku sklad s pokazeným hydinovým mäsom
Inšpektori odhalili vo Svidníku sklad s pokazeným hydinovým mäsom. Minister pôdohospodárstva Zsolt SIMON upozorňuje najmä na ambulantné nákupy, pretože kurčatá, ktoré dnes prikázali stiahnuť z obehu, sa mali predávať práve takýmto spôsobom.
http://www.mpsr.sk/sk/index.php?start&language=sk&navID=265&id=5240
V Bille grilovali mäso po záruke, spoločnosť to však opäť poprela!
Spoločnosť Billa opäť odmietla informácie o manipulácii s hydinovým mäsom, ktoré v utorok komunikovala Štátna veterinárna a potravinová správa SR.
Slovensko sa stáva smetiskom nechcenej hydiny
Bratislava – Pulty v slovenských obchodoch sa často prehýbajú pod kurčatami či sliepkami za neuveriteľne výhodnú cenu. Nakupujúci si však bohužiaľ často neuvedomí, že kupuje mačku vo vreci.
Ako totiž tvrdí riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár, niektoré obchodné reťazce dovážajú do našej krajiny takú hydinu, ktorá by v iných európskych štátoch musela zrejme skončiť na smetisku.
Takmer všetka hydina v reštauráciách je z dovozu
BRATISLAVA. Len približne 5 percent slovenských reštaurácií ponúka slovenskú hydinu, zvyšných 95 percent pochádza z dovozu. A to najmä Poľska či Brazílie.
„Keď sme si urobili prieskum v týchto zariadeniach, zistili sme, že stravovacie zariadenia nakupujú prevažne mrazenú hydinu, ktorá obsahuje vodu a cudzie látky,“ skonštatoval riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
http://ekonomika.sme.sk/c/6379933/takmer-vsetka-hydina-v-restauraciach-je-z-dovozu.html