Reagujete: Kritika Cirkvi (kardinál Pell)

305

 

From:  Peter Slebodník

To: Magnificat

Sent: Monday, April 30, 2012 2:16 PM

Subject: Dôležití pastieri ?

Dobrý deň pán Selecký

Nedá mi znovu nezareagovať na niektoré Vaše komentáre resp. ich formu či podtón, ktorý im možno aj nechtiac dávate.
Komentár „Dôležití pastieri“ je presne to čo by mal portál Magnificat rozširovať a hlásať medzi Boží ľud – hlavne v dnešnej dobe. Na druhej strane príspevok „Biskup nadväzuje dialóg so slobodomurármi“ (nie skutok ako taký, ale jeho podanie a Váš komentár) by tu podľa mňa vôbec nemal byť. S iróniou a uštipačnosťou použité oslovenie -Jeho eminencia- a celý opis situácie, je hrubý útok na biskupa našej Cirkvi. Taktiež článok “ Kardinál  George Pell (na obr.) popiera existenciu ADAMA A EVY“ nabáda čitateľa, ako keby mal takpovediac držať stranu Richardovi Dawkinsovi. A to isto nebolo vo Vašom záujme. Aj to čudne zostrihané video v príspevku Experiment…….
Na Magnificate sa čitateľ dozvie aktuálne posolstvo Nebeskej Matky, jej prosby o modlidby a pokoj, aj veľa dobrých článkov a informacii, ale už spomenuté komentáre a im podobné s toho robia „kresťanský bulvár“, čo je na škodu dobrej veci. Ak v jednom článku píšete o dôležitých pastieroch a o tom že im Panna Mária hovorí „Moji najmilší synovia“, tak potom prečo hneď v druhom článku na JEJ Najmilších útočíte a odsudzujete ich? Neurážate takýmto konaním aj Kráľovnú pokoja?
Ja sám sa snažím vo svojom každodennom živote, čo najviac presadzovať podobenstvo o brvne a smietke v oku, takže aj toto neberte prosím ako útok na Vašu osobu, alebo odsudzovanie.

No môj názor je, že keď budeme (či už verejne alebo medzi najbližšími), očierňovať svojich kňazov, biskupov a pápeža, tak Svätej Cirkvi nepomôžeme ba skôr jej uškodíme. Je predsa jedno či je biskup z Brazílie, Austrálie, Ameriky, alebo zo Slovenska, stále je to náš duchovný pastier, ktorý bol na to povolaný samotným Ježišom Kristom. Verím že aj tých, ktorí sa pridali k reformátorom z Teofóra, alebo k tzv. pravoverným, pokladá Nebeská Matka za svojich najmilších synov a práve preto čo sa v Cirkvi teraz deje, nás tak veľmi a vytrvalo žiada o modlidby za našich kňazov a nie k útokom na nich.

Nevadí mi výber tém, ako napr. pánovi Tarabusovi ktorý Vám písal, ale skôr jednostranný  ba niekedy (podľa mňa) nevhodný komentár k niektorým témam a to potom vnáša do mysle človeka namiesto pokoja strach, hnev alebo opovrhnutie a zmätok.
Pokoj, pokoj, pokoj a modlite sa, modlite sa, modlite sa, to sú najčastejšie slová našej Nebeskej Matky v jej posolstvách. Berme ich naozaj vážne!

S pozdravom      Peter Slebodník

 
Dobrý deň, pán Slebodník,

správy ktoré sú predmetom vášho listu, nie su správami z dielne Magnificatu Slovakia, ani ich nekomentujeme, proste ich preberáme, lebo aj to sú správy o Cirkvi.  Ja sa pod svoje komentáre podpisujem. Úvod každej správy je už prevzatý z linky, ktorá je pod ním ako prameň.  Chápem že výber správ môže niektorých čitateľov nahnevať, ale to nie je náš účel, účelom je upozorniť na dianie, ktoré sa týka celej Cirkvi, ako na Západe, tak aj na Východe. Co sa týka videa EXPERIMENT,   ukázalo udalosť, ktorá sa stala, a tak, ako sa stala, uznávam, že mu chýbajú dôležité prvky, a to výpovede zainteresovaných strán.   Avšak podľa môjho presvedčenia takéto vystúpenie, v takej forme a s takým repertoárom do kostola nepatrí. A aj to sa rôznym témam, ktoré by priniesli len a len rozbroje, vyhýbam. A verte, že ich je dosť – sám tu niektoré spomínate.  Veď presne to píšem v komentári, kde citujem Pannu Máriu, prečo sa treba modliť za kňazov.  Veď kardinál Pell to len ilustruje, tie dôvody.  Ak je správa o kardinálovi Pellovi pravdivá – a to teda aj je, nie je na vine web Magnificat Slovakia, ani televízna medializácia jeho čudných výrokov, problémom je, prečo kardinál, tak vysoko postavený hierarcha v Cirkvi, povie takúto vec, a to verejne. 

Píšete o očierňovaní.  Očierňovanie je podľa môjho názoru písanie neprávd alebo vymyslených skutočností, resp. nepodložené útoky. Ak agentúra uverejní nejakú neprístojnosť, alebo udalosť, ktorá neladí s poslaním Cirkvi, nemôže za to tá agentúra. Záleží na tom, či tú správu zneužije na útok proti Cirkvi, alebo informuje ostatných veriacich, že sa niečo také stalo, proste ako upozornenie. A to je aj náš prípad.

Ak obviňujete agentúru, je to podobné,  ako keby ste poštára obvinili, že vám priniesol  správu, ktorá vás nepotešila. Vynadáte poštárovi, že nemá nosiť zlé správy?   Má poštár triediť listy a zlé zahadzovať do koša, aby ho adresáti vždy pochválili resp. mu vždy udelili nejaký bakšiš?  To ja nemám vo zvyku,  celý život.  Mohol by som elegantne brusliť medzi zlými a dobrými správami a lahodiť všetkým čitateľom, aké samé pozitíva prinášame. Proste by som robil cenzúru, ako to robia média, ktoré kopírujú želania svojich majiteľov. A pravda je  niekde v kúte.     Napokon, naše kritické správy sa netýkajú len Cirkvi, ale celej spoločnosti, a nebezpečenstiev, ktoré dnešný svet prináša.

s úctou Anton Selecký