Aktuálne: Kardinál „zrušil“ Adama a Evu, a i.

1060

RE:  Petícia, katolícky kňaz a sexuálna výchova   

Pred niekoľkými dňami sme dali na web  list matky a jej petíciu za riešenie pohoršujúcej publikácie pod názvom  Kľúče od tabu.

Vydalo ju vydavateľstvo  MARTINUS  v rade svojej „sexuálnej edície“ spolu s Kámasútrou a inými nemravnými publikáciami. Kľúče od tabu odobril kňaz.

Keďže máme od vás množstvo dotazov na uvedený problém,  prinášame vám, milí priatelia,  inovovaný príspevok, pokiaľ sa celá vec neprešetrí…                A. Selecký

https://www.magnificat.sk/2012/04/peticia-katolicky-knaz-a-sexualna-vychova/

 

Milý Magnificat Slovakia, dajte prosím Ťa na web aj túto výzvu na 2%. Je to Božie dielo. Táto moja kamarátka z Bratislavy je vlastne jediným originálne školeným doktorom gynekologom na metodu NaProtechnologia (písali o nej aj v poľskom mesačníku Milujte sa!), je to metóda pomáhajúca počať dieťa tým, ktorým sa nedá, alebo ťažko dá.  Nech vás  Boh žehná!  J.K.

Milí priatelia,

Aj  my sa uchádzame o 2% z Vašich daní. Naše združenie nutne potrebuje ďalších spolupracovníkov. Zo získaných finančných prostriedkov prispejeme budúcim školiteľkám na ich vzdelanie, ktoré je finančne náročné (link na informácie o cene).

 Vo Vašom okolí určite poznáte niekoho, kto sa borí s neplodnosťou a odmieta umelé oplodnenie. Pomôžte nám a my postupne vybudujeme NaProTechnologické centrum, ktoré pomôže Vašim priateľom.   Ďakujeme

http://www.plodar.sk/component/content/article/3/13-2-percenta

 

OSN možná uzná sexuální práva nezletilých dětí

 Komise OSN pro populaci a rozvoj zvažuje „právo na sexuální a reprodukční zdraví“ desetiletých dětí.  I generální tajemník Ban Ki-Moon souhlasí. V nedávno vydaném prohlášení řekl: „Mladí lidé, stejně jako všichni ostatní lidé, sdílejí lidské právo na zdraví včetně sexuálního a reprodukčního zdraví.“

 

Mezinárodní právo v současnosti nezná „právo“ na sexuální a reprodukční zdraví a zcela jistě neuznává toto právo v případě dětí. Ale v loňském roce zvláštní zpravodaj OSN pro zdravotnictví Anand Grover vyvolal polemiku, když prohlásil, že „právo“ na sexuální a reprodukční zdraví existuje, a poté dokonce tvrdil, že toto právo zahrnuje přístup k potratům, antikoncepci a sexuální výchově.

http://res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/osn-mozna-uzna-sexualni-prava-nezletilych-deti/5517

 

Německo: Křesťanský demokrat proti postátňování výchovy dětí

Bývalý ministr práce Norbert Blum (CDU) varuje před sílícím postátňováním dětství a výchovy. Je pověra, že stát a škola umějí děti lépe vychovávat než rodina, řekl deníku Neue Osnabrücker Zeitung.

„Znamená to vyvlastnění dětství.“ Navíc je co nejčasnější odtržení dětí od rodičů v rozporu s německou ústavou.

http://res.claritatis.cz/zpravy/evropa/nemecko-krestansky-demokrat-proti-postatnovani-vychovy-deti-/5528

 

V Moldavsku provedla policie kvůli právům homosexuálů razii v kostelích

Moldavská policie provedla 2. dubna v několika kostelech ve městě Baltsi razii, při níž hledala literaturu útočící na práva homosexuálů. Podle informace moldavských zpravodajských serverů akce souvisela s připravovaným

zákonem na ochranu sexuálních menšin, který chce Moldavsko přijmout v rámci sbližování s Evropou. Policisté pronikli do nejméně dvou pravoslavných kostelů, které prohledali.

http://res.claritatis.cz/zpravy/evropa/v-moldavsku-provedla-policie-kvuli-pravum-homosexualu-razii-v-kostelich/5534?SSID=91df8ca448b27423b30ee0abe3bb26dd

 

Británie: Náboženská výchova pro čarodějnice a druidy

Na Cornwallu, kdysi oblasti keltského křesťanství, se začne vyučovat čarodějnictví a nauka druidů v rámci náboženské výchovy. Komentátorka listu The Telegraph Cristina Odone to vysvětluje tím, že se dnes každý bojí rozlišovat („being judgmental“) a  rozeznávat mezi okultními a křesťanskými hodnotami. Pohanství je stejně dobré jako křesťanství, tedy jinými slovy: když mají katolíci a další nárok na výuku svého náboženství ve škole, tak druidi a čarodějnice taky. Všechna náboženství jsou si rovna. To, že druidové pěstovali lidské oběti a kanibalismus, je už jen drobný detail.

http://res.claritatis.cz/zpravy/evropa/britanie-nabozenska-vychova-pro-carodejnice-a-druidy/5529

zo servisu  res claritatis

POZOR! Vláda chce zrušiť sviatok Sedembolestnej Panny Marie!!!

Smer zvažuje zrušenie dvoch sviatkov

S požiadavkou nižšieho počtu voľných dní prišli zamestnávatelia a vláda zvažuje, že dva dni pracovného pokoja naozaj ubudnú.

BRATISLAVA. Zamestnanci budú pracovať o dva dni v roku viac, ako boli doteraz zvyknutí.

Aj to má byť podľa informácií Pravdy v novom programovom vyhlásení vlády, ktoré v piatok schváli kabinet premiéra Roberta Fica.

„Veľa vecí, ktoré budú naznačené v programovom vyhlásení ohľadom počtu sviatkov, ale aj ďalšie, sa budú riešiť na fóre, ktoré chceme ihneď konštituovať s partnermi sociálneho dialógu, a to bude Rada pre solidaritu a rozvoj,“ povedal pre Pravdu šéf zboru poradcov premiéra Vladimír Faič. Konkrétnejší však nechcel byť.

Podľa informácií Pravdy je predpoklad, že by sa zrušili dva štátne sviatky, z toho jeden cirkevný.

Nedá sa vylúčiť, že katolícka cirkev bude mať záujem zrušiť skôr taký deň voľna, ktorý nie je spojený s cirkevne prikázaným sviatkom.

Takými sú z voľných dní Veľký piatok na veľkonočné sviatky a 15. september – deň, keď Slovensko oslavuje Sedembolestnú Pannu Máriu.

Veľký piatok sa však vníma skôr ako sviatok určený pre evanjelikov a Sedembolestná pre katolíkov.

Znenie vládneho programu aj s ďalšími podrobnosťami ešte nie je známe. Úrad vlády ho tají a chce ho zverejniť až v piatok po rozhodnutí kabinetu.


Biskup nadväzuje dialóg so slobobomurármi? 
V priam operetnej atmosfére, ako svedčia fotografie zo zdroja, sa odohralo stretnutie medzi brazílskym biskupom Luizom Demétriom Valentinim z diecézy Jales v Brazílii a slobodomurármi zo (zrejme diecéznej) lóže. Jeho exelencia, oblečená skôr ako Julio Iglésias na vystúpení pamätníkov než biskup katolíckej Cirkvi, sa radostne špacíruje popod rituálne mečíky miestnych abonentov lóže. Na radosť má oprávnené dôvody. Prehlásil totiž, že:  „klíma je nastavená pre plodný dialóg a zblíženie medzi katolíckou Cirkvou a slobodomurárstvom.“  Podotkol, že: „v 71 rokoch má aspoň ďalšie 4 roky v pozícii diecézneho biskupa, ktoré môže použiť na zblíženie medzi týmito dvoma inštitúciami.“ 
Takže úlohou katolíckeho biskupa už nie je šíriť evanjelium a bojovať za Vieru, ale ekumenovať s Veľkým Orientom a Škótskym rítom. Otec biskup si vzal pokoncilové nabádanie k prispôsobeniu sa modernej dobe tak k srdcu a je natoľko pokrokový, že jeden už nevie kto sa komu prispôsobuje, pretože evidentne nám tu dochádza k fenomenálnemu úkazu  hegeliánsko-marxistickej jednoty protikladov.Predpokladáme, že Jeho excelenciu sa nikto neodváži obťažovať nejakými disciplinárnymi lapáliami. Tie sú vyhradené pre zlých tradičných katolíkov, ktorí so zaostalou pedantériou trvajú na cirkevnom učení. O slobodomurároch hovorí jasne encyklika Leva XIII. Humanum genus (viď bočnú lištu na našej stránke). Jeho excelencia je však v „plnom spoločenstve“ a zrejme by v ňom bola, aj keby sa sama opásala zásterou. Len je otázne s kým je v tom „plnom spoločenstve“.http://rorate-caeli.blogspot.com/2012/04/on-whose-side-are-you-on-bishop.html

*************************************************************************

Kardinál  George Pell popiera existenciu ADAMA A EVY

Austrálsky kardinál George Pell sa vo vysielaní televízie ABC pochválil výrokom, že Adam a Eva, prarodičia ľudstva, nikdy nejestvovali. “ Je to len sofistikovaná mytológia, ktorá sa pokúša  vysvetliť zlo a utrpenie na svete. Je to náboženská historka určená pre náboženské ciele“ povedal nám tento, osvietený prelát, ktorý sa v zápätí prihlásil k názoru, ktorý „zdieľa široká vedecká komunita“, teda že život sa na zemi vyvíjal milióny rokov trvajúcou evolúciou.

Ideový oponent tohoto „katolíckeho“ hierarchu, biskupa a pastiera duší, známy militantný ateista Richard Dawkins adresoval Pellovi túto otázku:  “ No dobre, ak Adam a Eva nikdy nežili, tak som zvedavý odkiaľ sa vzal dedičný hriech?“

http://au.news.yahoo.com/nsw/latest/a/-/newshome/13381016/pell-says-adam-and-eve-didnt-exist/

 


Milí priatelia,

tento e-mail je určite netypický, ale ľudsky pochopiteľný. Moja žena Zlaťka je vo vážnom stave na onkológii v Prešove. Skupina ľudí na Slovensku a v zahraničí organizuje za ňu modlitby 28. apríla 2012 medzi 21.00 a  22.00. Keď uznáte za vhodné, prosím vás, aby ste sa podľa vlastného uváženia do tejto duchovnej a ľudskej aktivity zapojili.
Ďakujem vám, že ste prijali túto prosbu s pochopením:   J. Sipko
_____________________________________________________________________

 

Život Cirkvi vo svete 17 * 2012                         27. apríla 2012

 Správy pripravuje Mgr. Zuzana Gluchichová, zakladateľka TK KBS a týždenníka Život Cirkvi,

 z rímskej anglickej a nemeckej agentúry Zenit a z ďalších katolíckych agentúr a internetuTel: 02 443 717 31, mail:  zuzana.gabriela@gmail.sk, č. ú. Tatra banka – 291 993 0077 / 1100

Obsah                                                                                                                    

Diabolské perspektívy mieru

Zlatá Madona z dómskeho pokladu v Essene

Islamský kazateľ v Nemecku: ‚My dobyjeme Rím!‘

Rio de Janeiro privíta mladých z celého sveta

Predstaviteľ Judáša mal tragický koniec

Psychológ o novej závislosti – pornografii

Nemecko: Piráti a ľavičiari proti výučbe náboženstva

Bratislavu navštívil pomocný biskup Salzburskej arcidiecézy

Heiligenkreuz: Arcibiskup Celli na konferencii „Boh na webe“

Strata zmyslu pre realitu Helmuta Schüllera

            Ateizmus máme kvôli Lutherovi – islam k tomu nepatrí

USA: Biskup odsudzuje ‚vysviacku kňazky‘

Pápež Benedikt nie je sám

3. vatikánsky koncil alebo 1. hospitianum

 Naša príloha

Benedikt XVI.: Pro multis – vysvetlenie slov Ježiša pri omši

 ZIVOT CIRKVI VO SVETE 17 12 (1)

 

Štítnou žlázu léčila jen homeopatiky, po smrti pacientky soud potvrdil vinu doktorky

Nejvyšší soud (NS) potvrdil vyškovské lékařce Janě Štelclové podmíněný trest za to, že zanedbala stav pacientky a žena následně v nemocnici zemřela. Štelclová ženu několik let léčila na štítnou žlázu homeopatiky, nijak si ale nezkontrolovala, zda léčba zabírá. A v tom je podle soudu její provinění.

http://www.novinky.cz/krimi/266096-stitnou-zlazu-lecila-jen-homeopatiky-po-smrti-pacientky-soud-potvrdil-vinu-doktorky.html

 

—————————————————————————————————————-

Zaujímavosti:   Tajomstvo Bermudského trojuhoníka

Bermudský trojuholník je oblasť v západnej časti Atlantického oceánu,  medzi Bermudami, Portorikom a Floridou.

V tomto trojuholníku, ktorému sa hovorí aj „diabolský“ do dnešných dní dochádza ku neobjasneným, náhlym a záhadným zmiznutiam lodí a lietadiel, ktorých vraky sa nenájdu buď nikdy alebo v úplne iných častiach tejto oblasti…