Pozývame na púť do Dechtíc – 4. marca 2012, The Apparition of the Queen of Help in Dechtice (Slovakia)

549

 

Dňa 4. marca 2012, na druhú pôstnu nedeľu, sa uskutoční pravidelná púť do Dechtíc, na zjavenie Panny Márie, Kráľovnej pomoci.

Pútnici  po sv. omši, ktorá začína o 1030, odchádzajú v sprievode 0 12. 00 z dechtického námestia  smerom na horu Boričky.

Je ešte možnosť prihlásiť sa do modlitbovo – pôstnej reťaze na linke

http://www.avemaria.sk/dechtice/?page=mrfa

 

Svedectvá pútnikov z púte 5. februára 2012

Mária ako vzor  

Švančárová Alžbeta, dôchodkyňa (Trenčín)                                                    

 

Som pravidelnou návštevníčkou týchto púti.  voľakedy dávno, keď som mala problémy mi jeden kňaz povedal, aby som dala Boha vo svojom živote na prvé miesto a že sa zmení môj život.

K tejto zmene môjho života som kráčala s Pannou Máriou, bola mi vzorom a veľmi som sa k nej utiekala. Po každej púti v Dechticiach, som sa viac a viac otvárala pre Ježiša.  Každým mesiacom sa riešili neriešiteľné a bolestivé veci v mojom živote a zistila som, že život je aj iný, krajší, že je v ňom aj porozumenie láska skrze Boha a Matku Máriu.

Veľmi ma to posilňovalo a napĺňalo a preto sem rada chodím.

 

 

 

Ťažká cesta                        

 Magula Jaroslav, otec rodiny (Brestovany)                                                      

 Nebol som veriaci. Asi po dvoch rokoch zjavení moju švagrinú pozvala kamarátka, do Dechtíc. A tak som šiel. Vtedy to bola  to zvedavosť. Muselo sa však so mnou niečo stať. No bola to namáhavá cesta veď som sa nevedel ani modliť a vieru sme nepraktizovali nikto. Nemal som prácu a kopu iných ťažkostí. Potom som sa úplne oddal Panne Márii. A tak sa začali hýbať veci dopredu aj s manželkou a aj o synmi, prijali sme sviatostne manželstvo, pokrstili  sme deti, zmenili svoj život od základu a teraz mesiac, čo mesiac sem prichádzam a prosím o vieru pre všetkých blízkych a známych.

 

Boh neopustí                                                                                         

Anna Birková, vdova (Dubnica nad Váhom)

 

Môj príchod na toto miesto zjavení je veľkým požehnaním, načerpám tu pokoj a povzbudenie do ďalšieho života, som sama na všetko, manžel mi zomrel a ja takto s Božou pomocou sa starám o deti a rodinu.

Veľmi mi pomáha modlitba svätého ruženca a vedenia Panny Márie, ďakujem jej aj za vedenie mojich deti, že majú vieru a aj ju praktizujú.

Povedala by som všetkým matkám , ak zostanú s deťmi samé, nech dôverujú Bohu, on ich neopustí.       (mv)

 

 

 

Z Trnavy smerom na Senicu