Monitoring: O voľbách, Imigrantoch, Islame, Primátorovi – podvodníkovi, Exorcizme a Slobodomurároch, KINO: Film na víkend

479

         

Klasik o voľbách 

„V tých voľbách demokratických je predsa čosi novô, a to je, že hlas národ má a vyvolený slovo! Pred dažďom rastú oblaky, pred voľbami zas sľuby, po daždi rastú rýdziky, po voľbách – prázdne huby.
jesensky-jankoPri voľbách národ vyberie si stranu milovanú,
po voľbách strana milovaná  – ho odloží – na stranu. A pravda pravdou zostáva – pod potmehúdskym slncom: voliči prídu ku urnám, a vyvolení – k hrncom!“

Janko Jesenský  (1874 – 1945)

1. Ako sa vyrábajú volebné „preferencie“

Politika ako „veľká hra“
Milí priatelia, v poslednom období sme svedkami takmer raketovo vyrobených politických strán. Pritom nejde tak o stranu, myšlienku, prezentáciu názorov alebo cítenia časti národa, ale len o  registračný „glejt“, za ktorým je pár  ľudí a fiktívne členstvo. Ide vlastne o účelovú firmu. Väčšinou ide o politikov, ktorí po svojich „lapsusoch“ nemienia „stáť s košíkom v hypermarkete“, opustili „rodnú stranu“, ktorá sa ich ujala a ktorú  využili ako „trampolínu“ na sólovú jazdu,  a rozohrali hru s novou „politickou stranou-firmou“.  

Pritom nejde o nič iné, len o tzv. politické gamblerstvo, s cieľom vrátiť  sa alebo dostať  na výnosné výslnie štátu. K tomu im stačí jeno. PENIAZE. A tak opäť oblbnú polovicu národa, ktorému je jedno, že často vôbec NEVIE, koho volí. A ľudia, ktorí bojujú, namáhajú sa,  strádajú ale proste „nemajú“ sa ako prezentovať, lebo ich vystrnadili  niekam do kúta,  len napĺňajú slová básnika.  „Krivda za stôl sadla, pravda u dvier žobre.“ (Janko Kráľ)

Kandidáti from kandidati on Vimeo.

This embedded video will include a text link.

USA: Zvrátená „Spravodlivosť“

Milý priateľ, môžeme mať rôzne názory, ale tu sa už skutočne prekračujú všetky hranice a preto sa musíme ozvať, keď sa objavia takéto znepokojujúce správy: Veľká porota v Harris County v Texase rozhodla, že nepodá justiciaruption--Stock-Photožiadne obvinenie proti spoločnosti Planned Parenthood pre ilegálny predaj častí tiel potratených bábätiek, napriek videozáznamom, ktoré ilegálny predaj ukazujú.

Predmetné videá si môžete pozrieť TU.

Ešte horšia je skutočnosť, že namiesto toho obvinili odvážnych investigatívcov, ktorých tajne natočené videá odhalili praktiky spoločnosti Planned parenthood.

David Daleiden a jeho spoločníčka Sandra Merittová teraz čelia až 20 rokom väzenia a pokute až do výšky 10,000 dolárov za bizarné obvinenia, zatiaľ čo skutoční zločinci sú prepustení bez ujmy.

Podporme ich aj zo Slovenska a ukážme im, že vieme o tom, čo sa robí v USA a nám v Európe nie je jedno, keď sa stráca sloboda a hrozí trestným stíhaním s trestom až 20 rokov odňatia slobody za odhaľovanie pravdy. Petíciu môžeš podpísať kliknutím sem.

PODPÍŠ PETÍCIU

Po podpísaní petície venuj chvíľku času zdieľaniu petície s Tvojou rodinou, priateľmi a známymi na Facebooku, Twitteri, cez e-mail a pod.

Čo vyučujú v pražskej mešite

Salman Hasan – o imigrantoch a islame

Slovinský reportér o rakúskej ORF: Klamete!

original

 

 

 

 

******************************************

Vražedné  „kvóty“

Interview s najvyšším rímskym exorcistom, otcom Gabrielom Amorthom

DÁTUM ZDROJA:  30. Dec 2015  ZDROJ:  LifeSiteNews  Mauro Faverzani

Poznámka redakcie: Nasledujúci rozhovor bol uverejnený v októbrovom čísle časopisuFaithful Insight, ktorý je novým plnofarebným a exkluzívnym časopisom portálu LifeSiteNews. Časopis je určený katolíckemu čitateľovi. Katolíci, ktorí by oň mali záujem, si ho môžu predplatiť naFaithfulInsight.com. Deväťdesiatročný páter Amorth je hlavným rímskym exorcistom a autorom kníh Exorcista rozpráva a Exorcista: Ďalšie príbehy, ako aj zakladateľom a predsedom Medzinárodnej asociácie exorcistov. Počas svojej viac než tridsaťročnej služby vykonal stovky exorcizmov. Páter Amorth sa v tomto rozhovore – okrem iného – vyjadruje aj k Synode o rodine.

Amorth]30. decembra 2015 (LifeSiteNews) – Už len rok a pol a budeme sláviť storočné jubileum zjavení Panny Márie vo Fatime. Panna Mária sa tu výslovne zmienila o zle, ktoré vyjde z Ruska, ak sa Rusko nezasvätí jej Nepoškvrnenému Srdcu. Od tej doby – aj keď azda s istým oneskorením – vykonali pápeži niekoľkokrát rôzne zasvätenia – tak Ruska, ako aj celého sveta. To najslávnostnejšie vykonal 25. marca 1984 Ján Pavol II. v jednote so všetkými biskupmi sveta.

Ale deväťdesiatročný otec Gabriele Amorth, dekan exorcistov a pro-life spisovateľ, si nemyslí, že by sa požiadavka Panny Márie už uskutočnila. Tvrdí, že v skutočnosti „sa zasvätenie ešte nevykonalo. Toho dvadsiateho piateho marca som bol na Námestí svätého Petra. Sedel som v prednej rade, prakticky som sa mohol dotknúť Svätého Otca. Ján Pavol II. chcel zasvätiť Rusko, ale jeho okolie to nechcelo. Obávali sa, že by si tým mohli znepriateliť pravoslávie a takmer to celé zmarili. Preto, keď Jeho Svätosť [Ján Pavol II.] na kolenách zasväcovala celý svet, dodal vetu, ktorá nebola súčasťou distribuovanej verzie a počas zasvätenia dodal, že zasväcuje: „najmä tie národy, ktorých zasvätenia si si ty sama žiadala“. V tom bolo nepriamo zahrnuté aj Rusko. No osobitné zasvätenie sa ešte stále nevykonalo. Ešte stále ho možno urobiť. Po pravde, určite sa ešte vykoná…“

LifeSite: Panna Mária vo Fatime predpovedala krv mučeníkov, ak nebudeme robiť pokánie. A krv mučeníkov začala naozaj tiecť… a vo veľkom množstve. Ako dlho to bude trvať, kým Boh zošle svoj trest?

Páter Amorth: „Pozrite, dnes je viac mučeníkov než počas prvých storočí kresťanstva. Len pomyslite na Stredný východ, kde toľkých kresťanov zabíjajú len preto, že sú kresťanmi. Máme obrovské množstvo mučeníkov, ale nesmieme zabúdať na to, čo povedala Panna Mária: „Na konci moje Nepoškvrnené Srdce zvíťazí. Svätý Otec mi zasvätí Rusko, ktoré sa obráti a svetu bude na istý čas darované obdobie pokoja“ … Už čoskoro sa budú diať veľké udalosti.“

LifeSite: Kedy?

http://www.lifenews.sk/content/interview-s-najvy%C5%A1%C5%A1%C3%ADm-r%C3%ADmskym-exorcistom-otcom-gabrielom-amorthom

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal (na obr.), známy aj ako absolvent židovskej školy „yeshiva“  je podvodníkom  najvyššieho rangu. Píše Ján Budaj, poslanec Mestského zastupiteľstva: 

nesPK0 začali búrať deň pred koncom roka 2015 a dnes je už zničené. Dôvodom bola mimosúdna dohoda s developerom, ktorý sa na súde dožadoval zbúrania PKO. Primátor sa vraj bál strát, ak prehráme súd s developerom. Strašil miliónovými stratami. Žiadal ma, nech sa ja a ostatní poslanci Bratislavského klubu , ktorí nechceme dať mestský majetok za 1 euro, zaručíme osobnými majetkami za vysokú pokutu, ktorú mesto dostane po prehratom súde. Poslanci, čo sa rozhodli uveriť primátorovi, potom 10. decembra 2015 odhlasovali nevýhodnú mimosúdnu dohodu, ktorou mesto stratilo majetky vo výške desiatok miliónov eur.

 Developerom  potom primátor odovzdal náš majetok za 1 euro na zničenie. To sa stalo v druhej polovici decembra 2015. Dnes, 3. februára 2016 primátor na moju priamu otázku priznal, že už pred decembrovým hlasovaním mal vedomosť, že mesto na Najvyššom súde v spore so spoločnosťou Henbury uspelo. VYHRALI SME. Rozhodnutie padlo už v októbri 2015. Poslancom to primátor zatajil. Namiesto toho zmobilizoval svojich stúpencov medzi poslancami a rýchlo sa postaral o to, aby bolo PKO zničené skôr, než sa aktivisti a široká verejnosť dozvie, že jeho strašenie prehratým súdom a miliónovými pokutami bola lož. Čo sa na to dá povedať?      

Ján Budaj

Protest kandidáta politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko  riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi

Vážený pán generálny riaditeľ RTVS, Václav Mika,

ako občania SR financujúci verejnoprávne médiá Vás týmto žiadame, aby ste zabezpečili vyvážené a hlavne nestranné spravodajstvo a publicistiku mika-nestandard2RTVS. S vážnymi obavami sledujeme dlhodobé neobjektívne a jednostranné informovanie verejnosti inštitúciou, najmä v politicko-spoločenských otázkach.

V RTVS dlhodobo absentuje vyvážená miera politického pluralitného spravodajstva, diskusií a rôznorodosti názorov. V dnešnej demokratickej dobe je nemysliteľné, aby priestor na verejné prezentovanie svojich názorov dostávala  iba istá skupina politikov.  Chápeme, že hlavný vysielací priestor dostávajú parlamentné strany. Ale protestujeme proti nevyváženosti výberu  kandidujúcich politických subjektov v parlamentných voľbách. Napríklad  SKOK  v prieskumoch verejnej mienky nedosahuje ani dve percentá, no  jeho kandidáti sú ustavične v rozhlase alebo v televízii a majú možnosť oslovovať voličov. Na druhej strane ste neumožnili predsedovi ĽS Naše Slovensko Marianovi Kotlebovi vyjadriť sa k tvrdým útokom predstaviteľov vlády nielen na jeho osobu, ale aj na jeho voličov.

Vážený pán generálny riaditeľ RTVS,

žiadame Vás o zabezpečenie objektívneho  spravodajstva a publicistiky v RTVS v zmysle  Ústavy SR a zákona o RTVS. A  očakávame, že poskytnete priestor v televíznom vysielaní Marianovi Kotlebovi v takom rozsahu, aký dostali predstavitelia vládnej strany na jeho diskreditáciu. Úlohou verejnoprávnych médií nie je občanov manipulovať, ale informovať na profesionálnej úrovni. Je nám ľúto, že Vám to musíme pripomínať a domáhať sa svojich práv.

Iniciatíva 2016   v.z. Miroslav Šuňal

Církevně schválený deník  La Croix žádá „rehabilitaci“ zednářů!

la-croix_38999Polský internetový portál pch24.pl přinesl informaci o redakčním článku v nejčtenějším francouzském katolickém periodiku – deníku „La Croix“, že zednáři by měli být v Katolické církvi konečně „rehabilitováni“. Autoři se odvolávají na probíhající Rok milosrdenství. Současný Kodex kanonického práva z r. 1983, který klasifikuje členství v zednářské lóži jako těžký hřích, a proto neumožňuje zednářům přistupovat ke sv. přijímání, je prý „těžkou křivdou“ pro ty zednáře, kteří se cítí být katolíky.

Dále list píše o napětí mezi Katolickou církvi a zednářstvím v minulosti, což prý je už „neaktuální“. Církev údajně na tomto vzájemném nepřátelství „nebyla bez viny“, protože „ve Francii a v Itálii se zapojila do politiky návratu monarchie“.

Nebylo by překvapením, kdyby toto napsalo nekatolické médium. Jenže La Croix je nejenom katolickým listem vycházejícím s církevním schválením, ale také hlasatelem názorů Francouzské biskupské konference. Opět tady máme naše katolické flagelantství, omlouvání se za neexistující „viny“ a překrucování dějin v neprospěch katolicismu nikoli z řad odpůrců Církve, nýbrž přímo od katolických publicistů, jejichž články mají oficiální souhlas biskupů.

Jaképak „Církev nebyla bez viny“? Krvavá Francouzská revoluce byla dílem zednářů, všichni její protagonisté náleželi k lóžím, což je dostatečně zdokumentováno, nota bene sami zednáři se tím hrdě honosí. Bylo snad „vinou“ katolíků ve Vendée a v jiných částech země, že se nechtěli vzdát pravé víry Kristovy a za to se stali obětí první náboženské genocidy moderních dějin? Omluvili se někdy zednáři za tyto kruté a bestiální vraždy starců, žen a dětí, kdy vojáci ve Vendée „vítězoslavně“ nosili nemluvňátka nabodnutá na bajonetech a znásilňovali ženy na oltářích chrámů, Katolické církvi? Nikdy. Lze se po těchto satanských zločinech, při nichž byly povražděny z náboženských důvodů statisíce nevinných duchovních a věřících, divit, když katolíci podpořili r. 1814 návrat bourbonské monarchie, která přece jen – ačkoliv podléhala liberálnímu duchu – poskytla zemi relativní stabilitu a právní řád?

A v Itálii? Mazziniho zednářská diktatura během tzv. Římské republiky let 1848-9 povraždila tisíce kněží a řádových sester věrných papeži bl. Piovi IX., v zahradě kláštera San Callisto se později našly ostatky 90 kněží probodnutých dýkami. Zpovědnice byly vyhazovány z chrámů a veřejně páleny, řeholnice pečující o pacienty v nemocnicích odtud vyhazovány a nahrazeny prostitutkami. Po likvidaci Mazziniho hrůzovlády francouzským vojskem papež Pius IX. po návratu z exilu uplatnil při postihu pachatelů takovou mírnost, že se nad tím pozastavil samotný poslanec francouzského parlamentu de Beaumont. Nebyla prolita jediná kapka krve, rozsudky smrti nad vrahy a násilníky papež změnil cestou milosti na doživotní nebo dlouholeté žaláře.

slobodomurari495„Vděčností“ za toto jednání bylo obsazení Říma zednářským královstvím sjednocené Itálie r. 1870, při němž rozhodující roli sehrál zednář Garibaldi, známý svými protikatolickými aktivitami už v revoluci r. 1848. Teror proti duchovenstvu z r. 1848 se opakoval, kněží a řeholní osoby byli lůzou vražděni a pachatelé, pokud se vůbec dostali před soud, osvobozováni. Vycházely tiskoviny oslavující ďábla, v turínském divadle Alfieri se zpívala „hymna na počest satana“, začínající slovy:„Vítej satane! Ať se k tobě vznáší naše kadidla, ty jsi zvítězil nad Jahvem kněží!“Dodejme jen, že autoři článku v La Croix zřejmě neznají historii, když vyčítají Církvi „politiku směřující k návratu monarchie“. Jednotná Itálie byla přece monarchií a uvedená perzekuce katolíků včetně vražd duchovenstva se odehrávala v jejím jménu.

Mluvit tady o „vině Církve“ je totéž jako mluvit o vině zavražděného nebo oloupeného a nikoli o vině vraha či lupiče. Je tristní a přímo svatokrádežné, jestliže přímo z řad katolických žurnalistů, potažmo i katolických hierarchů, kteří k tomu mlčí, vychází teze o „vině“ katolíků na stejné platformě s vinou zednářů. A mohli bychom jmenovat další zločiny zednářstva vůči katolíkům, především vraždu ušlechtilého prezidenta latinskoamerického Ekvadoru Garcíi Morena r. 1875, který zasvětil zemi Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu, nicméně to, co jsme zveřejnili o Francii a Itálii, stačí. Zednáři naproti tomu nemohou uvést žádné podobné „zločiny“ Církve vůči nim.

Ideologie zednářstva se nezměnila a jestli jsou – jak píše článek v La Croix – v lóžích i přesvědčení katolíci, potom se těžce proviňují, neboť vyznávají nauku, jež kategoricky odporuje katolické víře. Zednáři sami se chlubí (srvn. můj seriál v časopise Immaculata loňského a předloňského roku), že legalizace potratů, antikoncepce, pornografie a homosexuálních sňatků je jejich dílem. Katolík náležející k lóžím je proto spolupachatelem těchto zločinů odporujících přirozenému mravnímu zákonu, už z toho tedy vyplývá oprávněnost zákazu jeho přístupu ke sv. přijímání, v předchozím Kodexu z r. 1917 byla na to dokonce stanovena exkomunikace přesně ve smyslu encykliky papeže Klementa XII. „In Eminenti“ z r. 1738.

Kapitulantství současného vedení Církve před liberály, socialisty, zednáři, genderisty, muslimy, judaisty, hinduisty atd. (čest výjimkám typu kard. Burkea,biskupa Schneidera aj.) postupuje nezadržitelně vpřed. Dokladem je mj. i inkriminovaný článek v La Croix. Kdo tuto rychlou jízdu na dálnici do pekla zastaví? Teď už toho není schopen nikdo jiný kromě všemohoucího Pána. Jenže obejde se to bez trestu?     (Duše a hvezdy, R.Malý)

KINO: Film na víkend

Chvíľa pre pesničku: Catch+Norman

Nasvil from magnificat on Vimeo.