Téma dňa: Pápež František ku Slovákom, Rodina Spáčilových – Memento aj pre teba, KINO: Pre väčšiu slávu, a i.

442

Slováci v zahraničí, pozor! Môžete veľmi výrazne ovplyvniť výsledky referenda!

Slovensko 3. februára (HSP/Foto:HSP)

Slováci v zahraničí, ktorí požiadajú o vydanie voličského preukazu, znížia celkový počet ľudí, z ktorých sa vypočítava 50%-né kvórum potrebné pre platnosť referenda

referendumUkázalo sa, že nasledujúce referendum má vysokú mieru podporovateľov aj zo strany Slovákov, ktorí sa momentálne nachádzajú v zahraničí – či už pracovne, alebo tam žijú dlhodobo. Sú známe prípady ľudí, ktorí pricestujú zvlášť kvôli nemu domov. Sú však aj takí, ktorí sa z pochopiteľných dôvodov priamo zúčastniť nemôžu.

Existuje však možnosť, ako sa referenda zúčastniť aj nepriamo a výrazne ovplyvniť výsledky referenda. Spôsob je veľmi jednoduchý.

Stačí, ak si Slovák v zahraničí vybaví voličský preukaz aj elektronicky – mailom, v ktorom uvedie meno a priezvisko, rodné číslo, adresu trvalého pobytu (obec, ulica, číslo domu), korešpondenčnú adresu, na ktorú mu má obec hlasovací preukaz zaslať. Jeho obec následne zašle hlasovací preukaz na adresu uvedenú v žiadosti doporučenou zásielkou „do vlastných rúk“, alebo mu tento preukaz môže vydať do rúk „splnomocnenej osoby“, k čomu netreba notárske potvrdenie.

Obec, ktorá oprávnenému občanovi vydala hlasovací preukaz, tak tohto občana vyčiarkne zo zoznamu oprávnených voličov a občan takto môže byť zapísaný kdekoľvek inde.

Keďže sa však následne nezúčastní, pretože mu to pobyt v zahraničí momentálne neumožňuje, tak tým, že je vyškrtnutý zo zoznamu oprávnených voličov vo svojom okrsku, znižuje celkový počet voličov, z ktorých sa počíta 50% kvórum.

Vybavením voličského preukazu môžu Slováci v zahraničí výrazne ovplyvniť výsledky referenda a prispieť k jeho platnosti. Odhaduje sa, že ich počet sa pohybuje od 200 – 300 000. Podrobný popis, ako si vybaviť voličský preukaz, nájdete tuhttp://www.minv.sk/?referendum-preukaz .

http://www.hlavnespravy.sk/slovaci-v-zahranici-pozor-mozete-velmi-podstatne-ovplyvnit-vysledky-referenda/534427

Pápež František: Na deťoch nemožno experimentovať

Pápež František opäť povzbudil Slovákov, aby bránili rodinu

Bratislava 4. februára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

pápežPrvýkrát sa pápež František prihovoril Slovákom v súvislosti s referendom koncom januára, kedy ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu na ochranu hodnoty rodiny

Pápež František opäť povzbudil Slovákov, aby pokračovali v úsilí brániť rodinu ako životodarnú bunku spoločnosti. Pozdrav Svätého Otca zaznel dnes počas pravidelnej generálnej audiencie vo Vatikáne. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

„Pozdravujem slovenských pútnikov a prostredníctvom nich chcem vyjadriť moju podporu cirkvi na Slovensku, povzbudiac všetkých pokračovať v zápase na obranu rodiny, životodarnej bunky spoločnosti,“ povedal pápež počas generálnej audiencie.

http://www.hlavnespravy.sk/papez-frantisek-sa-opat-prihovoril-slovakom-povzbudil-ich-aby-branili-rodinu/535593

Chráň si svoje dieťa!

Memento aj pre teba
Takmer dvojročná trauma rodiny Spáčilových z Viesky pri Radošovciach sa skončila. Maloletá adoptovaná Anetka je konečne doma. Dievčatko, ktoré si prežilo kvôli bezcitnému a primitívnemu postupu pracovníkov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny doživotný zásah do svojej psychiky, je u svojich  rodičov, o ktorých hovorí: “Najradšej by som dala Ježiškovi pusu za to, že mi ich dal.”

cenzuraPíšete nám:  Cenzúra funguje aj v obciach

Dobrý deň, dnes som išla objednať a zaplatiť oznam o referende do obecného  rozhlasu, aby vyhlásili oznam  k referendu (podľa  vzoru z internetu). Chcela som zaplatiť  oznam  v stredu, štvrtok a piatok. Starosta obce v Dolnej  Súči odmietol. Po dlhšom vysvetľovaní horko ťažko súhlasil len v stredu.
Povedal, že on nie je povinný to dať vyhlásiť ani keď si to zaplatím a že môžem byť rada, že dovolil vyhlásiť to aspoň v stredu.
Podľa neho má každý o referende dosť informácií. Vidíte, že cenzúra  a bojkotovanie referenda sa deje všade okolo. Vytlačila som si zo stránky Aliancie za rodinu  plagáty, rozdám a vylepím aspoň tie.
S pozdravom A. T. 

Diskusia-TV Markíza: Referendum o rodine

Sodoma  (repríza)

čipUž je to tu. Zamestnancov čipujú ako psov

Štokholm 4. februára 2015 (HSP/zveda/Foto:zveda/youtube)

Čip o veľkosti niekoľkých milimetrov už „aplikovali“ do ruky niekoľkým stovkám zamestnancom, a vedenie tvrdí, že tým nekončí

Zamestnanci švédskej firmy Epicenter si teraz môžu jedným pohybom ruky otvoriť dvere do kancelárie, zapnúť počítač alebo dokonca aj zaplatiť za jedlo v miestnom bufete. Vysvetlenie nespočíva v tom, že by absolvovali kurz telekinézy, ale vo fakte, že im pod kožu implantovali elektronické čipy.Zariadenie veľkosti niekoľkých milimetrov už „aplikovali“ do ruky niekoľko sto zamestnancom. Vedenie Epicentera si je isté, že to nie je koniec: v blízkej budúcnosti plánuje začipovať všetkých 700 zamestnancov.Švédski podnikatelia tvrdia, že čipy sú veľmi malé a sú užitočným doplnkom k už existujúcim zariadeniam. Na čip je si možné ukladať kontakty, heslá, čísla kreditných kariet. Následne môžu byť prepojené s mobilnými aplikáciami.

http://www.hlavnespravy.sk/uz-je-to-tu-zamestnancov-niektorych-europskych-podnikov-cipuju-ako-psov/534649

KINO: Pre väčšiu slávu  (repríza)
Mexiko v rokoch 1926-29 prežilo obdobie temna, utrpenia a slávy. Týka sa to predovšetkým katolíckej Cirkvi, ktorá prešla skúškou ohňom.
Česť a sláva mexickým katolíkom patrí za ich heroický a mučenícky boj, v ktorom bojovali za Pannu Máriu Guadalupskú a za Krista Kráľa, za bojového výkriku Viva Cristo Rey! Nech žije Kristus Kráľ!
Bojovníci nazývaní Cristeros posilnili svojím mučeníctvom nebeskú armádu. Viacerí pápeži z ich radov vyhlásili nových svätých a blahoslavených. Kiež sú vo svojej vernosti a obeti pre každého z nás inšpiráciou!

Jiří Zmožek: Volá Ježiš ovce stratené