Monitoring: Obama čoby afroameričan: Dušou som Žid, a i.

417

Obama: Dušou som Žid

USA 26. decembra 2014 (HSP/Foto:TASR)

Nevedeli sme, že prezident je Žid, poznamenal jeden z hostí

Na snímke americký prezident Barack Obama

Pri príležitosti židovského sviatku Chanuka usporiadal americký prezident Barack Obama v Bielom dome večierok. Zúčastnilo sa ho viac ako sto ľudí. Avšak len niekoľko z nich počulo Obamu povedať zaujímavú vetu. Po tom, čo prezident predniesol svoju reč a ukončil ceremoniál, prešiel zástupom pozvaných hostí, ktorí sa zhromaždili v radoch.

Keď Obama prechádzal davom, jeden zo zúčastnených poznamenal: „Pán prezident, keď som mojim priateľom kresťanom povedal, že idem do Bieleho domu na oslavu Chanuky, povedali mi, ‚nevedeli sme, že prezident je Žid ‚.“ Prezident sa schuti zasmial. Nasledovali ďalšie otázky a klikanie fotoaparátov od ostatných zúčastnených, a tak si len málokto všimol, ako si Obama po niekoľkých sekundách kráčajúc ďalej zašomral: „Dušou som“. 

A je to vonku. Vodca nezávislého sveta, americký prezident, je teda dušou Žid, uvádza portál Jewish Journal.

http://www.hlavnespravy.sk/obama-dusou-som-zid/483377

Názor Imrana Huseina:  Veľká vojna prichádza

KINO: Ako židoboľševici „narazili“ v Poľsku

Píše se rok 1920 a bolševické Rusko má v úmyslu obsadit a sovětizovat oblasti, které vnímá od dob carského impéria jako sféry vlivu. Režisér sleduje obranu Polska za zachování svrchovanosti z několika stran, nejviditelněji prostřednictvím ústředního manželského páru. Zatímco kabaretní tanečnice Ola zůstává v napjaté Varšavě, její muž Jan se ocitá na bojišti. Velkolepé historické drama režiséra Jerzyho Hoffmana, který je dlouholetým odborníkem na podobné domácí velkoprodukce (například filmový přepis slavného románu Henryka Sienkiewicze Ohněm a mečem), bylo zároveň vůbec prvním polským hraným filmem natočeným ve formátu 3D.(Febiofest)

KINO: Koľaje osudu

Colin Firth, oblíbený představitel upjatých Angličanů z řady romantických komedií tentokrát mistrovsky ztvárnil skutečně dramatickou roli. Britský důstojník Eric Lomax padl během 2. světové války do japonského zajetí, kde zažil nejen nepředstavitelnou dřinu a hladovění při stavbě železnice, ale také děsivé mučení. Film Koleje osudu sleduje jeho osud za války i mnoho let poté. Potkává ženu, o níž ani nesnil, vezme si jí a s pomocí jejího citu se s tehdejšími zážitky snaží vyrovnat. S podporou své ženy Patti (Nicole Kidman) a nejlepšího přítele Finlayho (Stellan Skarsgard) se vydává do Thajska po stopách svého utrpení. Na místě zjistí, že jeho tehdejší trýznitel, důstojník Takaši Nagase (Hiroyuki Sakada), stále žije. Touha po pomstě ho žene do Japonska, aby svou noční můru konfrontoval a za jakoukoliv cenu se jí navždy zbavil.