Aktualizované: Prof. Milan Melník odpovedá pre Magnificat Slovakia (a i.)

284

Milí priatelia, v posledných dňoch dostávame od vás upozornenia na vyjadrenia  sa občianskeho kandidáta na post prezidenta Slovenskej republiky Prof. Milana Melníka.   Spôsobili to niektoré „jeho“ odpovede, z čudných dôvodov na portáloch formulované  viac než kontroverzne.  Keďže sme už upozornili na to, že takéto „posuny“ resp. skreslenia mediátorov už v éteri odzneli aj u iných kandidátov, obrátili sme sa na Prof. Milana Melníka s priamymi otázkami.  Tu sú jeho odpovede: 

VYHLÁSENIE

Milana Melníka, občianskeho kandidáta na post prezidenta SR

k členstvu Slovenska v NATO

Ako občiansky kandidát chcem byť prezidentom všetkých slovenských občanov. Preto som presvedčený, že je potrebné poznať ich mienku aj v takej vážnej otázke akou je členstvo našej vlasti vo vojenských paktoch. Referendum o tejto otázke však bolo v roku 1997 zmarené obštrukciami politických strán. Vzhľadom na to, ako sa NATO v poslednom čase správa (blízky Východ, Ukrajina) a keď si ešte pripomenieme „humanitárne“ bombardovanie bývalej Juhoslávie, či to, ako nás postavili do úlohy zlého žiačika (keď susedov medzi seba zobrali a nás nechali čakať v predsieni) si myslím, že členstvo v NATO nie je pre nás nejakým mimoriadnym prínosom. Pripomínam, že nebolo ani pre Cyprus, ktorý Turecko bez zábran napadlo, pričom NATO Cypru nepomohlo.

Ani v súčasných geopolitických hrách nejaké členstvo v tomto pakte nedáva žiadne záruky. Koniec koncov ani naše členstvo vo Varšavskej zmluve nám nezaručilo ochranu našej zvrchovanosti. Spomeňme si, ako nás Varšavská zmluva veselo napadla v roku 1968, aj keď sme boli jej členom a ona mala garantovať našu bezpečnosť a zvrchovanosť. Neviem vlastne, prečo by mali hynúť naši chlapci niekde v Afganistane, proti ktorému my nič nemáme, predsa každý štát má právo na svoj režim a svoju suverenitu. Dokonca dá sa povedať, že ľudskoprávny extrémizmus sa stáva najväčším nepriateľom demokracie na celom svete. A ten v poslednom čase čím ďalej tým viac presadzuje práve NATO. Mnohé veci dnes vidíme inými očami, ako sme ich videli ešte nedávno. Zrevidujme svoje členstvo v NATO. Zachovajme si svoju identitu.

Milan Melník, kandidát na prezidenta SR

Ešte treba povedať, že Magnificat Slovakia n e p o s t a v i l a  Prof. Milana Melníka ako svojho  s t r a n í c k e h o kandidáta. Prof. Melník je občianskym kanidátom. Podporujeme ho ako podľa nášho názoru najvhodnejšieho z 15-tich prihlásených na post prezidenta Slovenskej republiky, aj keď s ním vo všetkom nemusíme úplne súhlasiť. Podľa niektorých ohlasov je očakávaný medzi nami a ním 100-percentný súzvuk. Uvádzame to preto, lebo dochádza k nepochopeniu podpory a straníckosti, podobne ako niektorí označili Prof. Melníka za člena HZDS, ktorá ho tiež v minulosti podporila, ale on nikdy nebol členom tejto strany.   S Profesorom Melníkom prinesieme ešte rozsiahlejší, analytický rozhovor.   Anton Selecký

Dvakrát vyhodená za dvere Európskeho parlamentu, vracia sa oknom! Správa Estrela v novom šate – Lunacek

evrBrusel 29. januára (HSP/Foto: tp)
 Názov sa zmenil, obsah ostal. Európsky parlament bude hlasovať o správe Lunacek
 Po tom, čo Európsky parlament dvakrát zmietol správu Estrela zo stola, európski ľavičiari sa vracajú s novým textom, známym ako “správa Lunacek”.  Správa Estrela definovala potrat ako ľudské právo a predpokladala “prevýchovu” učiteľov pomocou povinných kurzov o rodovej identite a diskriminácii LGBTI osôb. Tentokrát rakúska europoslankyňa zo Strany Zelených – Ulrike Lunacek postúpila Výboru pre občianske práva, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE)  správu k “plánu EÚ na boj proti homofóbii a diskriminácii na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity”. Hlasovať o nej budú 4. februára.

http://www.hlavnespravy.sk/dvakrat-vyhodena-za-dvere-europskeho-parlamentu-vracia-sa-oknom-sprava-estrela-v-novom-sate-lunacek/210266/

Ruský patriarcha žiada zabrániť legalizácii homosexuálnych manželstiev

Rusko 29. januára (HSP/Foto:TASR)
Manželstvo je zväzok muža a ženy

KyrilPatriarcha Kirill, hlava ruskej pravoslávnej cirkvi, požiadal, aby zákaz uzatvárať manželstvá medzi osobami rovnakého pohlavia bol ukotvený zákonom. Upozorňuje, že tento postoj bol založený na samotnej podstate kresťanstva.

Patriarcha vo svojom prejave uviedol, že tento krok bude chrániť rodinu ako spoločenskú inštitúciu.

„Vzhľadom na značnú medzinárodnú diskusiu o tejto problematike radi by sme učinili rezolútne vyhlásenie – manželstvo je zväzok muža a ženy, založený na láske a porozumení s cieľom priviesť na svet deti,“ uviedla vyhlásenie patriarchu RT.

Hlava pravoslávnej cirkvi tiež prisľúbila, že poskytne podporu všetkým štátnym a verejným inštitúciám, ktoré sa snažia chrániť tradičné kresťanské hodnoty. Zdôraznil však, že tento krok nie je spôsobený snahou ovplyvňovať politiku.

Patriarcha dodal, že širšia propagácia náboženskej výchovy by mohla dopomôcť k riešeniu problematiky extrémizmu a terorizmu. Pripravení občania môžu ponúknuť „duchovnú odolnosť“ voči islamistickému extrémizmu a masovej kultúre kultu hedonizmu a agresivity. Správny postoj voči ostatným náboženstvám je podľa neho možné docieliť len na základe dodržiavania vlastných náboženských záväzkov.

Žiadosť ruského patriarchu prichádza na základe kritiky, ktorá sa stupňuje pred blížiacou sa olympiádou v Soči. Dôvodom je uzákonenie federálneho zákona, ktorý zakazuje propagandu sexuálnych vzťahov pred deťmi a mládežou. Cieľom zákona nie je diskriminácia homosexuálov, ale mravná ochrana maloletých.

http://www.hlavnespravy.sk/rusky-patriarcha-ziada-zabranit-legalizacii-homosexualnych-manzelstiev/210372/

Voľnú nedeľu si želá 55-tisíc Slovákov, podpísali petíciu

 Občianske združenie Aliancia za nedeľu – Slovensko (AZN) vyzbieralo pod petíciu za voľnú nedeľu už 55 850 podpisov. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda združenia Anton Čulen.

Viac TU: http://www.azn.nawebe.net/view.php?cisloclanku=2009060012

Bude uzákonená voľná nedeľa? Do petície sa zapojilo už viac než 55-tisíc ľudí

Občianske združenie Aliancia za nedeľu – Slovensko (AZN) vyzbieralo pod petíciu za voľnú nedeľu už 55 850 podpisov.

Viac TU: http://www.azn.nawebe.net/view.php?cisloclanku=2009060012

KINO:  SV.  FILIP NERI   ( I. a II.)

KINO:  Zločin a trest  (F.M.  Dostojevskij)