Aktuálne: Život Cirkvi vo svete

234

 Správy pripravuje Mgr. Zuzana Gluchichová, zakladateľka TK KBS a týždenníka Život Cirkvi, z rímskej anglickej a nemeckej agentúry Zenit a z ďalších katolíckych agentúr a internetu

 Tel: 02 443 717 31, mail:  zuzana.gabriela@gmail.sk, č. ú. Tatra banka – 291 993 0077 / 110

Obsah

 

Obeť atentátu v USA: ‚Yeah, odpúšťam mu!‘

USA: 92-ročná žena zastavila lupiča ‚Ježišom‘

Washington: Prepad kresťanského zariadenia

Česko: Reštitučný zákon senát zamietol

Na portáli kolégia informácie o ubytovaní a pamiatkach Ríma

Poľský arcibiskup: Plánovaná cirkevná daň prinízka

Vatikán otvorí proces s komorníkom

Česko: Socialisti začali plagátovú kampaň proti reštitúciám

Lži o matke zameranej na kariéru  

Vatikánsky bibliotekár: Pápež chcel moju prácu

Kostol zmierenia v Taizé slávi 50-ročné jubileum

ZIVOT CIRKVI VO SVETE 33 12

**************************************************************************

Vladislav Salamom  –  SALI FOTO  (Stará Ľubovňa) ponúka kalendáre a knihy:

http://www.kalendare.sk/ , http://www.salifoto.sk

**************************************************************************

CBR Aktuality

Milí priatelia života,

na Šírave sa tento víkend stretáva vyše 5 000 motorkárov a tisícky ďalších návštevníkov, pre ktorých je pripravený program každoročného Motozrazu – plný erotiky. Dôsledky erotického egoizmu a nepochopenia ľudskej sexuality im pripomenie výstava Cbr s obrázkami potratov a ďalších dôsledkov voľného sexu:

– pohlavné choroby, pred ktorými žiadna antikoncepcia nechráni, lebo väčšina sa prenáša stykom kože a dlhodobo nemá žiadne symptómy

– rakoviny ako dôsledky užívania hormonálnej antikoncepcie

Buďte pritom aj Vy. Vďaka Vášmu finančnému príspevku 10,- Eur, 25,- Eur, 50,- Eur na účet Cbr 8561196003/1111 môžu tisíce ľudí dostať informácie, ktoré zachraňujú životy a inde ich nepočuť.

Najbližší víkend budeme aj na najväčšej gréckokatolíckej púti v Ľutine, kde bude hlavným kazateľom kardinál Meisner z nemeckého Kolína. A možno sa nám podarí odskočiť i na púť mužov do Gaboltova.  V každom prípade potrebujeme dobrovoľníkov na všetky tri podujatia. Záujemcovia sa, prosím, prihláste na emailovej adrese: info@pravonazivot.sk

Posledný víkend sme absolvovali štyri akcie za jeden víkend. O akciách predminulého víkendu pre istotu ešte raz (keďže v minulých emailových aktivitách Cbr nefungoval link na článok) čítajte a fotky si pozrite tu: leto, potraty a vulgárnosti na Šírave.

SEPTEMBROVÁ MOBILIZÁCIA

Je najvyšší čas pripraviť sa na začiatok školského roka. Od septembra plánujeme naše aktivity preniesť viac na dobrovoľníkov v jednotlivých regiónoch, aby sme dostiahli rýchlejší efekt šírenia našich informácií. Dobrovoľníkom zašleme naše letáky a potrebné inštrukcie. Prosím prihláste sa emailom, ak máte záujem pomôcť distribuovať naše letáky na tieto miesta:

  • Čo škola neučí – na stredné školy, ale i základné (pre II. stupeň) – ráno pred vyučovaním (žiaci sa často v škole nudia a tak je šanca, že leták si prečítajú)
  • Katolícka cirkev a potraty – na odpustové slávností v mestách i dedinách – po bohoslužbách (veriaci radi dostávajú materiály zdarmaa doma si ešte dočítajú)
  • Prirodzená aj sexuálne – do bioobchodov a do čakární gynekologických ambulancií v mestách (leták ponúka zdravú alternatívu hormonálnej antikoncepcii a antikoncepcii vôbec)
  • Argumenty proti potratovej genocíde – na vyučovanie etiky, obč. výchovy, náboženstva a pod. (vyučujúci ocenia komplexné argumenty proti legálnym potratom ako študijný materiál pre žiakov)

 

Tešíme sa na spoluprácu s Vami.

S úctou,    Ing. Jana Tutková, M.A.,   riaditeľka