Potrestaný Titanic? (15. IV. 1912 – 15. IV. 2012) a i.

1162

Pomohlo ku skaze nepotopiteľnej lode anti-katolícke zmýšľanie zamestnancov Titanicu?  Boli rozšírené hlásenia o tajných antikatolíckych správach na Titanicu v Belfaste.
Už dávno sa prideľuje vina tomu, že určitú úlohu pri potopení Titanikuzohral Boží zásah,počas jeho prvej plavby v roku 1912.
Harland and Wolf, lodenica vo východnom Belfaste, v ktorej bola táto loď zostrojená, bola preslávená tým, že nenajímala katolíkov. V roku 1900 boli všetci zamestnanci lodenice výlučne protestanti so silným proti katolíckym zmýšľaním.
Zamestnancom Harlandu a Wolfa, nebolo neznáme napísať farbou po stranách lode pod konštrukciu slová „NO POPE“ – žiadny pápež, písmenami o veľkosti troch metrov a vyšších, napísal námorný historik David Allen Butler.
Boli rozšírené aj príbehy o tom, že každý nit, ktorý bol nabitý do Titaniku niesol na sebe nápis „J***ť pápeža“
Každý jeden katolík, ktorý bol najatý, bol predmetom nehoráznej diskriminácie. Niekedy boli na nich zhodené zvrchu kladivá a celková atmosféra proti katolíkom bola popisovaná ako „jedovatá“.
Autor a historik DavidAllenButler napísal o tom, ako veľmi bolo anti-katolícke zmýšľanie v Severnom Írsku, v čase stavby lode obviňované pre túto tragédiu.
Veľmi aktívny v politike Severného Írska bol v tom čase William James Pirrie, ktorý sa v roku 1895 stal predsedom Harland and Wolf. On zaviedol nepísanú, ale prísne presadzovanú politiku, že firma nikdy vedome nezamestná Rímskeho Katolíka. To píše Butler o dobe v ktorej bol Titanic v Belfaste vytvorený.
Butler pokračuje v opise fámy, ktorá sa šírila, že v trupe Titaniku bolo tajné anti-katolícke posolstvo , ktoré jej tam dal samotný jeho staviteľ Harland and Wolf. To tajomné číslo bolo 3909-04, ktoré keď je niekde napísané a prečíta sa v zrkadle, vyhláskuje sa ako NO POPE, poskytuje trošku voľnosti ak je napísané so 4kou.
Butler píše, že je tu viac než dosť obvinení na to, aby sme tento príbeh len tak obišli, a nikto nemá ruky čisté.
Aj keď existujú rôzne správy o tom, či trup Titaniku niesol toto číslo, ktoré sa dá prečítať ako tajné anti-katolícke posolstvo, tak Titanik v čase keď vyplával, vážne s dôverou prehlásil, že „ani sám Boh by túto loď nedokázal potopiť“.
Z irishcentral.com preložil Miroslav Čonka

Aljaška potvrdila prirodzený rodinný zväzok

CATHOLIC ANCHOR , 4.4. – Obyvatelia Anchorage, Aljaška 3. apríla odmietli hlasovaciu iniciatívu, ktorá sa pokúšala pridať „sexuálnu orientáciu“ a „transgender identitu“ na zoznam právne chránených skupín v kódexe mesta.

Volilo 98 percent voličov, ďaleko viac, než sa predpokladalo , z toho 58 percent takúto zmenu kódexu odmietlo.

Proponenti homosexuálnych práv tlačili na iniciatívu s podporou niekoľkých celoštátnych organizácií a vyzbierali na svoju podporu 350 tisíc dolárov, trikrát viac ako oponenti.

Oponenti, medzi ktorými bolo viac ako sto miestnych kňazov vyjadrovali obavy , že takto postavené nariadenie bude vyžadovať od škôl, súkromných podnikov či farností , aby zamestnávali zamestnancov otvorene sa hlásiacich k homosexuálom alebo „transgenerom“ , či žiadať od spoločností poskytujúcich služby, aby propagovali podujatia, ktoré sú v rozpore s ich vierou a morálkou.

Arcibiskup Anchorage Roger Schwietz boli medzi hlavnými lídrami, ktorí vyzývali obyvateľov hlasovať proti, rozposlal otvorený list miestnym cirkvám s tým, že nový dodatok ohrozuje náboženskú slobodu cirkví, škôl, podnikov a iných organizácií a s tým, že je rozdiel medzi nespravodlivou diskrimináciou, ktorá svojvoľne znásilňuje ľudské práva a výkonom našich práv, kedy je potrebné chrániť spravodlivosť v prospech iných a spoločného dobra. Nový dodatok by otvoril novú éru diskriminácie v Anchorage, navyše urobenej v mene „ukončenia diskriminácie“ 
(gloria tv)

Genocída a násilie na kresťanoch
;


Apoštolský nuncius v Sýrii vyzývá k zastavení násilí

Damašek. Zmocněnec OSN a Arabské ligy Kofi Annan se v Turecku setkal s představiteli syrské opozice. Při předchozích rozhovorech se syrským prezidentem Bašárem Asadem se bývalý generální tajemník snažil o vyjednání příměří a okamžité zastavení krveprolití. Protirežimní povstání v Sýrii začalo právě před rokem – podle neoficiálních odhadů konfliktům dosud padlo za oběť až devět tisíc lidí, včetně mnoha žen a dětí. Ze Sýrie telefonuje pro Vatikánský rozhlas tamní apoštolský nuncius, arcibiskup Mario Zenari:

Je obtížné komentovat dění v Sýrii, omezím se na humanitární a náboženské hledisko. Obě strany mají svou zodpovědnost. Sleduji exodus tisíců lidí, viděl jsem hrůzné výjevy masakru v Homsu a množství mrtvých na jeho ulicích. To vše v mé mysli spontánně evokuje Ježíšův výkřik na kříži. Jak někdo slavný řekl, Ježíšova agonie trvá až do konce světa…V odpovědi na toto volání o pomoc musíme být bdělí a nepolevit. Chtěl bych podpořit jednání zvláštního zmocněnce OSN a Arabské ligy. Zabíjení a násilí musí ihned ustat. Mezinárodní společenství musí dát zřetelně najevo, že tato situace je nadále nepřijatelná,
apeluje z Damašku arcibiskup Mario Zenari.

V Sýrii panuje ‚křehký‘ klid

DAMAŠEK/ŽENEVA – Příměří, které začalo v Sýrii platit ve čtvrtek ráno, bylo první den až na výjimky dodržováno, ale diplomaté je považují za mimořádně křehké. Zprostředkovatel příměří, zvláštní zmocněnec pro Sýrii, Kofi Annan požádal Radu bezpečnosti OSN o urychlené vyslání mezinárodního pozorovatelského týmu, který má na dodržování klidu zbraní dohlédnout.

Ve městech zůstávají vojáci i těžká vojenská technika, opozice na pátek svolala své stoupence k dalším demonstracím. Annan také informoval Radu  bezpečnosti  o tom, že syrská vláda neplní bezvýhradně jeho šestibodový mírový plán, protože ponechala vojsko ve městech.  Chce, aby Damašek o stažení vojáků požádala Rada bezpečnosti. Konstatoval však, že v Sýrii zavládl relativní klid a že je třeba se chopit příležitosti a udržet ho.

http://www.lidovky.cz/primeri-ktere-zacalo-v-syrii-bylo-az-na-vyjimky-dodrzovano-pok-/ln_zahranici.asp?c=A120412_215605_ln_domov_Pta

Švédsko zvažuje zrušení hotovosti

STOCKHOLM – Švédsko, které jako první země Evropy v roce 1661 zavedlo papírové bankovky, by nyní mohlo jako vůbec první stát hotovost zrušit. Elektronické bankovnictví totiž staví mince a bankovky ve Švédsku na vedlejší kolej.

Dokonce i v některých kostelech je možné platit příspěvky při bohoslužbách platební kartou. Na penězích v ruce tak podle serveru welt.de trvají už jen starší

http://byznys.lidovky.cz/platit-prispevek-v-kostele-kreditkou-svedsko-miri-k-zruseni-hotovosti-1n5-/moje-penize.asp?c=A120412_122557_moje-pen

 

Írán má jasno – Asad nesmí padnout.

TEHERÁN – Formálně Írán podporuje iniciativy Západu a arabského světa, jejichž cílem je ukončení násilí v Sýrii. Jen politickou změnu v sousední zemi mulláhové nechtějí. Ta by z jejich pohledu posloužila úhlavnímu nepříteli Izraeli a podkopala by jejich blízkovýchodní politiku, napsala agentura DPA.

Teherán má jasno: Sýrie nesmí padnout. Co se v sousední zemi děje, to vlastně pro Írán není tak důležité. Je to další země jako Egypt nebo Libye, v níž lidé protestují proti totalitnímu politickému systému a žádajívíce svobody. Pro Írán je ale Sýrie víc než jen arabský soused na Blízkém východě – je to jeho nejbližší spojenec.

http://www.lidovky.cz/proc-je-asad-pro-iran-tak-dulezity-dlv-/ln_zahranici.asp?c=A120411_145228_ln_zahranici_mtr

Ruské lode pri brehoch Sýrie

Ruské vojnové lode budú hliadkovať v stálej bojovej pohotovosti v Stredozemnom mori, v blízkosti pobrežia Sýrie, oznámil vysoko postavený  predstaviteľ ministerstva obrany Ruska.Podľa neho v súčasnosti na výpravu do tohto regiónu sa chystá niekoľko lodí Čiernomorskej flotily. Teraz pri brehoch Sýrie je strážna loď Smetlivyj.Po vyhrotení situácie v Sýrii v blízkosti jej pobrežia sa posilnila prítomnosť vojensko-námornej flotily USA, Francúzska, Veľkej Británie a ďalších krajín.

http://slovak.ruvr.ru/2012_04_13/71655828/